Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_16977

Jak na zvýšení produktivity zaměstnanců? Zkuste zeleninu a ovoce do práce

Slovní spojení zelenina a ovoce do práce se v poslední době velmi vžilo a zařadilo do naší slovní zásoby. Mnoho zaměstnavatelů jej totiž nabízí jako bonus pro své zaměstnance.

Podnikání a pracovní výkony závisejí na tempu, které dokážete udržet se svou konkurencí. Záleží na tom, jak se při práci cítíte, na tom, jak jste produktivní a jaké máte výsledky. Se správnou stravou vám jde práce snadno od ruky. Proto je velmi důležité myslet na to, co jíme a co jedí naši zaměstnanci. Potraviny, které jíme během dne, mají zásadní vliv na to, kolik budeme mít energie v práci, ale i po ní.

Na co si dát pozor

Pokud vynecháme snídani a odbudeme oběd, brzy se to projeví na naší výkonnosti. Už dopoledne přijde únava a nesoustředěnost. V poledne budeme mít vlčí hlad a dáme si zbytečně sytý oběd. Po něm tělo zpomalí, aby vše strávilo, přijde ospalost a únava. Káva a sladkosti nepomohou.

Jak na snídani

Měli byste si dát vydatnou snídani, která by měla tvořit až 1/4 denního energetického příjmu, dostatečný oběd a lehčí večeři, které doplníte dvěma svačinami. Ideální snídaně obsahuje bílkoviny, jako vajíčka, šunku nebo sýr, džus a čistou neperlivou vodu. K tomu kousek pečiva, ráno může být i sladké. Po sladkém müsli nám však brzy vyhládne, protože rozhýbá hladinu cukru v krvi.

Jak na dopolední svačinu

K dopolední svačině se hodí ovoce, ovocný salát, čerstvá ovocná šťáva i mléčný dezert. Nepřijde pak velký hlad kolem desáté večer, která zaháníme slanými a sladkými pamlsky.

Jak na oběd

Dejte si klidně hotové jídlo v restauraci, ale vyhýbejte se české klasice a smaženým pokrmům. Místo hranolků si dejte vařené brambory a místo knedlíků rýži či těstoviny. Smažené jídlo a smetanové omáčky se hůř tráví a ubírají energii. Dejte si zeleninový salát či zeleninové čerstvé šťávy.

Jak na odpolední svačinu

Odpolední svačinu vyřeší třeba tuňák se zeleninovým salátem nebo bílý jogurt, klidně doplněný zeleninou. Ovoce si nechte na dopoledne. Přidejte oříšky, semínka či klíčky.

Jak na večeři

Zvolte zeleninový salát s trochou těstovin či celozrnným pečivem. Důležité jsou bílkoviny, jako je libové maso, drůbež, tuňák či vejce, nebo steak s grilovanou zeleninou. Vynechejte sladká jídla.

Zvýšení produktivity v kancelářích

Ke zvýšení produktivity v kancelářích přispějete i díky zásobování ovocem a zeleninou do práce. Může jít i o krájené ovoce a zeleninové saláty. Dovážet si můžete nechat i čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Je to mnohem lepší, než automat s bagetami a sladkými tyčinkami. Na produktivitě svých zaměstnanců i na svém výkonu to rychle poznáte. Slogan ovoce do práce můžete zavést i u vás.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

KNIHY

Generální partneři portálu:

 

 

 

 

 

 

Partneři portálu:

  

         

 

      

Další portály mediální skupiny HMG:

      

     CELEBRITYHOUSE.cz

PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist